KIRJANPITOA

Asunto-osake- ja kiinteistöosakeyhtiöille

MITEN SÄHKÖINEN

KIRJANPITO TOIMII?

Ohjelmia on monenlaisia, mutta tässä on kuvattu Tietoajan Domus Isännöintijärjestelmän mukainen systeemi, joka pääasiassa on käytössä.

Laskut

Laskut saapuvat joko suoraan laskuttakilta verkkolaskuna järjestelmään tai ne skannataan paperisesta laskusta kuviksi järjestelmään.

Laskujen tarkastus ja maksu

Isännöitsijä, hallituksen puheenjohtaja tai kirjanpitäjä tarkastaa ja hyväksyy laskut maksuun. Hyväksytyt laskut maksetaan eräpäivään mennessä taloyhtiön tililtä.

k

Tiliöinti

Kirjanpitäjä tiliöi maksetut laskut oikeille kirjanpitotileille. Hallituksen ja isännöitsijän kanssa voidaan sopia esim. isojen urakoiden kohdalla perustettavista omista kirjanpitotileistä kustannusseurannan helpottamiseksi.

Kirjanpito

Kun tiliote on muodostunut pankin järjestelmässä pankkisopimuksen mukaisen aikavälin kuluessa, siirtää kirjanpitäjä tililtä lähteneet ja tiliöidyt laskut kirjanpitoon. Kirjanpito on tämän jälkeen ajan tasalla ja julkaistavissa hallituksen ja isännöitsijän nähtäväksi laskukuvineen.

 

Tilinpäätös

Tilikauden päätyttyä laaditaan tilinpäätös 4 kuukauden kuluessa. Tilinpäätös laaditaan joko kokonaan sähköisenä tai toimintakertomus ja tilinpäätös tulostettuna perinteisesti paperiseen muotoon, mikäli hallituksella ei ole käytössään sähköistä allekirjoitusta.

Ei enää viivästyneitä maksuaikoja ja turhia perintäkuluja. Ei enää säilytystiloja vaativia mappejaja papereiden edes takaisin kuljettamista. Kirjanpitoa voi tutkia missä ja milloin vain, kun vain on nettiyhteys käytössä.

OSAKKAAN HYÖDYT

Mikäli käytössä on Domuksen Huoneisto.fi

    Onko vastike maksettu?

Ei hätää! Tilanteen voi tarkistaa Huoneistotieto.fi -portaalista ja hoitaa maksut tarvittaessa ajan tasalle.

Portaalin kautta voi myös päivittää yhteystiedot ajan tasalle ja lähettää ja vastaanottaa viestejä  yhdessä isännöitsijän ja kirjanpitäjän kanssa.

    Lainaosuuden määrä

Huoneistokohtaiset lainatiedot päivitetään säännöllisesti Huoneistotieto.fi -portaatilsta, josta ne on helppo käydä tarkistamassa tarpeen mukaan.